ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANI a constatat avere nejustificată la un pretor din Chișinău

11:45 | 22.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare privind încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale în privința unui pretor din municipiul Chișinău, informează MOLDPRES.

Astfel, s-a constatat prezența unei diferențe substanțiale și deținerea averii cu caracter nejustificat, în anul fiscal 2017, în mărime totală de 131 492 lei între averea dobândită și veniturile obținute de către subiect și membrii săi de familie.

„Subiectul controlului nu a putut prezenta justificative privind disponibilitățile financiare ce sunt constatate ca diferențe între veniturile sale în raport cu cheltuielile. După rămânerea definitivă a actului de constatare, subiectului îi va fi întrerupt raportul de muncă, fiind decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică pe o perioadă de trei ani, cu înscrierea în Registrul interdicțiilor. În vederea confiscării averii nejustificate, cauza se va transmite instanței de judecată”, a precizat ANI.

Persoana supusă controlului are dreptul de a contesta actul de constatare, care în prezent nu este definitiv.

img24005554

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!