ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul României: Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, iar cetățenii ei sunt parte a familiei europene

18:11 | 24.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 24 iul. /MOLDPRES/. Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, iar cetățenii ei sunt parte a familiei europene. Declarația a fost făcută astăzi de premierul României, Marcel Ciolacu, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, desfășurată la București, transmite MOLDPRES. 

„În vecinătatea noastră imediată, vreau să subliniez susținerea totală pentru Republica Moldova. Guvernul pe care îl conduc va continua să sprijine proiectele de interconectare a Republicii Moldova la spațiul european, mai ales în ceea ce privește infrastructura și energia. Am adoptat un pachet consistent de sprijin în luna mai. Iar discuția pe care am avut-o recent cu omologul meu, Dorin Recean, mi-a reconfirmat o realitate: locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, iar cetățenii ei sunt parte a familiei europene. Uniunea Europeană înseamnă, de fapt, o unitate”, a afirmat la eveniment premierul României.

Ministerul Afacerilor Externe al României organizează, în perioada 24-25 iulie curent, Reuniunea Anuală a Diplomației Române. Evenimentul este găzduit de ministrul Afacerilor Externe Luminița Odobescu și reunește șefii misiunilor diplomatice și consulare ale României, directorii institutelor culturale din străinătate, alături de oficiali români de rang înalt și membri ai corpului diplomatic acreditat la București.

img24005638

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!