ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Petru Rotaru demisionează din funcția de ministru al Finanțelor. Candidatura sa va fi propusă pentru postul de viceguvernator al Băncii Naționale

09:21 | 25.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Ministrul Petru Rotaru demisionează de la Ministerul Finanțelor. Acesta își va continua activitatea la Banca Națională a Moldovei. Anunțul a fost făcut în dimineața zilei de astăzi de către premierul Dorin Recean, care a mulțumit lui Petru Rotaru pentru activitatea desfășurată la minister, transmite MOLDPRES. 

„Mulțumesc domnului Petru Rotaru pentru activitatea sa la Ministerul Finanțelor, contribuția energică în echipa Guvernului și pentru realizarea cu succes a obiectivelor stabilite ale Ministerului Finanțelor ce țin de executarea bugetului de stat. Petru a consolidat relațiile cu mediul de afaceri, instituțiile administrației publice centrale și este un bun prieten al comunităților locale. Mă bucur să știu că domnul Rotaru își va continua activitatea profesională în serviciul public la Banca Națională a Moldovei”, a afirmat prim-ministrul Dorin Recean.

Premierul a precizat că până la confirmarea în Parlament a candidaturii sale, Petru Rotaru își va duce la îndeplinire mandatul de ministru al Finanțelor.

Totodată, Banca Națională a Moldovei a anunțat acum câteva minute că Guvernatoarea Anca Dragu, a înaintat astăzi Parlamentului propunerea de numire a ministrului finanțelor, Petru Rotaru, în funcția de viceguvernator al băncii centrale.

„Decizia face parte din demersurile BNM de asigurare a stabilității și dezvoltării continue a sectorului financiar din Republica Moldova. Suntem convinși că experiența, integritatea și reputația domnului Rotaru vor aduce o contribuție semnificativă la îndeplinirea misiunii Băncii Naționale si la consolidarea sistemului financiar al Moldovei," afirmă guvernatoarea BNM, Anca Dragu.

Propunerea pentru numirea lui Petru Rotaru urmează să fie supusă votului în Parlamentul Republicii Moldova.

În acest context, cu un mesaj a venit și Petru Rotaru care a anunțat că „mandatul său în calitate de ministru al Finanțelor se apropie de final”.

„Vreau să-mi exprim profunda recunoștință domnului prim-ministru Dorin Recean pentru munca de echipă și sprijinul acordat pe parcursul activității mele de ministru al Finanțelor. Colaborarea noastră a fost esențială pentru realizarea obiectivelor ambițioase pe care ni le-am propus. De asemenea, apreciez în mod deosebit încrederea doamnei guvernatoare Anca Dragu pentru nominalizarea mea în funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Această nominalizare este o mare onoare și o responsabilitate pe care o voi asuma cu toată seriozitatea. Și nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc colegilor de la Ministerul Finanțelor, partenerilor din mediul de business, partenerilor de dezvoltare, colegilor din autoritățile centrale și locale, și celor din societatea civilă. Fiecare intervenție, sfat sau critică a contribuit semnificativ la îmbunătățirea proceselor, documentelor și interacțiunilor noastre”, a scris Petru Rotaru.

Petru Rotaru a fost numit în funcția de ministru al finanțelor în septembrie 2023. Anterior, el a fost șef al Serviciului Fiscal de Stat. 

img24005646

img24005646

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!