ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Carburanții se ieftinesc pentru a treia săptămână consecutiv

11:51 | 26.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Carburanții au înregistrat o tendință de ieftinire pe parcursul ultimelor trei săptămâni. Astfel, în această perioadă, prețul stabilit la pompă pentru motorina standard s-a micșorat cu 87 bani per litru, iar pentru benzină - cu 56 bani per litru, informează MOLDPRES.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a explicat astăzi că tendința respectivă se bazează exclusiv pe micșorarea cotațiilor Platts la bursele internaționale.

De altfel, și cotația țițeiului de referință pentru Europa, de marca Brent, a coborât constant în ultimele săptămâni, ajungând la 81 dolari/baril.

În consecință, pentru următoarele trei zile, ANRE a anunțat un preț maxim pentru benzina COR 95 de 24 de lei și 73 bani per litru, în scădere cu patru bani. Totodată, motorina va fi comercializată cu cel mult 21 de lei și 10 bani per litru, prețul fiind mai mic cu cinci bani.

 

img24005687

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!