ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

60 de tineri au fost admiși la USMF „Nicolae Testemițanu” în sesiunea suplimentară de admitere

13:28 | 20.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a făcut astăzi publice rezultatele finale ale sesiunii suplimentare de admitere. În această sesiune au fost admiși 60 de tineri, comunică MOLDPRES.

Sesiunea suplimentară s-a desfășurat în perioada 12-19 august curent și a inclus aceleași etape ca și sesiunea de bază. Candidații au putut opta pentru un loc la unele programe de studii, la care au rămas locuri în bază de contract. 

Potrivit datelor Comisiei de admitere, ca rezultat al desfășurării sesiunii suplimentare, 60 de candidați au fost admiși la programele de studii de licență și integrate, după cum urmează: Asistență medicală generală – 10, Farmacie – 11, Fiziokinetoterapie și reabilitare – 18, Optometrie – opt, Sănătate publică – cinci, Tehnologii în radiologie și imagistică – opt.

Totodată, doi candidați au promovat concursul final al sesiunii suplimentare la programul de studii superioare de master Nutriție umană, în bază de contract.

În prima sesiune, la USMF „Nicolae Testemițanu” au fost admiși 1151 de tineri și tinere.

img24006431

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!