ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu la întrevederea cu Olaf Scholz: „Germania rămâne un prieten de nădejde al Moldovei”

08:56 | 22.08.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut ieri o întrevedere cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, care întreprinde o vizită de lucru în țara noastră, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențale.

Șefa statului și cancelarul german, venit la Chișinău la invitația președintei, au discutat despre integrarea europeană a Moldovei și susținerea Germaniei în acest proces. „Suntem încrezători că, având parteneri precum Germania, vom avea succes în realizarea obiectivului național, cel de a pregăti Moldova pentru aderare până în 2030”, a menționat Maia Sandu.

Șefa statului a precizat că Germania este al cincilea cel mai important partener comercial al Republicii Moldova și al șaptelea cel mai mare investitor, contribuind la crearea a mii de locuri de muncă în toată țara.

„Germania rămâne un prieten de nădejde al Republicii Moldova, sprijinindu-ne în eforturile de a îmbunătăți viața cetățenilor noștri. Avem o susținere puternică din partea partenerilor externi, dar acum depinde de fiecare dintre noi, aici, acasă, să facem pașii necesari pentru a deveni cât mai curând țară membră a marii familii europene”, a mai subliniat președinta Maia Sandu. 

img24006498

img24006498

img24006498

img24006498

img24006498

img24006498

img24006498

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!