ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu a vizitat Salonul Internațional de Carte Bookfest: „Îi dorim să se extindă, să crească, construind cele mai trainice poduri - Poduri de Carte!”

20:09 | 31.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 31 aug. /MOLDPRES/. Președinta Maia Sandu a vizitat astăzi Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău, ajuns la cea de-a șaptea ediție. Șefa statului a menționat numărul mare al vizitatorilor și a relevat că acest eveniment ar trebui să se extindă în vederea edificării unor „poduri de carte”, informează MOLDPRES.

La fiecare sfârșit de august, Chișinăul redevine o frumoasă capitală a cărții. M-am bucurat să văd azi atâția vizitatori, mari și mici, la Salonul Internațional de Carte Bookfest. Zeci de mii de titluri ale editurilor din Republica Moldova și România, dintre care o treime sunt noutăți editoriale, zeci de lansări, discuții, întâlniri cu autori îndrăgiți de pe ambele maluri ale Prutului, sesiuni de autografe - cu fiecare ediție, Bookfest capătă, prin efortul organizatorilor, dar și al gazdelor, tot mai multă consistență și amploare. Îi dorim să se extindă, să crească, construind cele mai trainice poduri - Poduri de Carte!”, a menționat Maia Sandu pe contul său de facebook.

Președinta a îndemnat oamenii să viziteze Salonul Internațional de Carte: „Mâine este ultima zi de Bookfest, mergeți să vă faceți plinul!”.

Salonul Internațional de Carte Bookfest s-a deschis miercuri, 28 august. Iubitorii de carte pot găsi aici ediții  în limba română ale celor mai reprezentative edituri din România și din Republica Moldova. Intrarea este liberă. România este reprezentată la Bookfest de zeci de mii de titluri de carte și treizeci de edituri. Din Republica Moldova sunt prezente la salon opt edituri. În cadrul evenimentului, au loc lansări de carte, dezbateri, întâlniri cu autorii și personalitățile de pe ambele maluri ale Prutului. 

Salonul Internațional de Carte este găzduit de Centrul Mediacor din cadrul Universității de Stat Moldova și poate fi vizitat în intervalul orelor 10.00 - 20.00.

„Bookfest” se desfășoară sub înaltul patronaj al președinților Maia Sandu și Klaus Iohannis. 

Ediția 2024 a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău este finanțată de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) și are loc în parteneriat cu Ministerul Culturii din România și Ministerul Culturii din Republica Moldova.

img24006776

img24006776

img24006776

img24006776

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!