ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consolidarea relațiilor moldo-slovene, discutată la Ljubljana

18:28 | 03.09.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 3 sep. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a avut astăzi o întrevedere cu viceprim-ministra și ministra Afacerilor Externe și Europene a Sloveniei, Tanja Fajon. Discuțiile s-au axat pe consolidarea relațiilor bilaterale și explorarea unor noi oportunități de cooperare, comunică MOLDPRES.

În cadrul întrevederii, au fost abordate și proiectele din țara noastră care urmează să beneficieze de finanțare din partea Sloveniei, precum și perspectivele de aprofundare a colaborării în domeniul afacerilor europene prin schimburi de bune practici.

Șefa diplomației slovene a reconfirmat disponibilitatea țării sale de a împărtăși experiența  Sloveniei în procesul de aderare la Uniunea Europeană. „Slovenia este dornică să sprijine Republica Moldova în parcursul său european și să contribuie la dezvoltarea unei relații solide și fructuoase între țările noastre”, a menționat ministra.

Vicepremierul Mihai popșoi i-a exprimta mulțumiri omologului său pentru sprijinul pe care Slovenia îl oferă Republicii Moldova în procesul de reformă. „Contribuția Sloveniei, prin expertiza sa, ne va ajuta să ne racordăm la standardele europene. Prin colaborarea strânsă cu parteneri de încredere precum Slovenia, Republica Moldova va putea avansa mai rapid pe drumul european, iar acest lucru va aduce beneficii reale cetățenilor noștri”, a conchis vicepremierul Mihai Popșoi.

img24006851

img24006851

img24006851

img24006851

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!