ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

73 de proiectile de artilerie și muniții au fost neutralizate de geniștii militari

14:51 | 04.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 4 sep. /MOLDPRES/. Peste 70 de obiecte explozive au fost neutralizate în luna august de geniștii militari. Munițiile datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și au fost distruse în condiţii de maximă securitate, comunică  MOLDPRES.

Potrivit ofițerului superior din cadrul Serviciului Geniu, Ivan Cornegruţa, pe parcursul lunii trecute, geniștii Armatei Naționale au executat 15 misiuni de deminare.

În urma acestora, au fost depistate și nimicite 73 de obiecte explozive în localitățile Chișinău, Ialoveni, Leova, Hâncești, Ștefan Vodă, Căușeni, Anenii Noi, Nisporeni, Strășeni, Dubăsari, Sângerei și Fălești.

Una dintre cele mai periculoase misiuni de deminare a avut loc în satul Șerpeni, raionul Anenii Noi. Acolo, echipa de geniști a Batalionului de geniu „Codru’’ a depistat și neutralizat 45 de proiectele de artilerie, calibru 76 mm și un proiectil de artilerie calibrul 122 mm.

În aceeași perioadă, echipa de geniști din Brigada infanterie motorizată „Moldova’’ a fost solicitată în localitatea Bobletici, raionul Sângerei, unde a neutralizat un proiectil de artilerie, calibrul 76 mm.

Datele Ministerului Apărării arată că, de la începutul anului curent, geniștii militari au îndeplinit 101 misiuni de deminare, în urma cărora au fost nimicite 210 de obiecte explozive.

img24006886

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!