ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean: În acest sezon moldovenii nu vor plăti tarife mai mari la gaz și electricitate

16:30 | 11.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Premierul Dorin Recean a dat asigurări că cetățenii Republicii Moldova nu vor plăti tarife mai mari la gaz și electricitate în acest sezon, transmite MOLDPRES. 

„Campania electorală încă n-a început, dar văd că, de parcă ar fi la comandă, s-a început un atac cu informații false, în mod special în ceea ce privește tarifele la gazele naturale și la energia electrică. Guvernul într-adevăr nu poate să cunoască ce va fi pe piața internațională, dar vreau să asigur toată lumea că moldovenii în acest sezon nu vor plăti tarife mai scumpe la gaz și electricitate. Cei care participă în campania electorală vreau să-i rog să se concentreze pe proiecte de dezvoltare, să arate mai degrabă cum ei vor dezvolta Republica Moldova decât să promoveze diferite informații false”, a declarat Dorin Recean la începutul ședinței de astăzi a Guvernului. 

În ultimele luni, prin decizii ale Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică au fost reduse tarifele la gazele naturale, electricitate și la energia termică centralizată.

Totodată, autoritățile au aprobat recent un plan de măsuri pentru pregătirea de sezonul de încălzire 2024-2025, care prevede mai multe acțiuni privind asigurarea cetățenilor cu resurse energetice.

img24007144

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!