ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg, Luc Frieden, întâmpinat la Guvern de premierul Dorin Recean

09:12 | 13.09.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg, Luc Frieden, întreprinde o vizită în Republica Moldova. În dimineața zilei de astăzi, oficialul a fost a fost întâmpinat la Guvern de către premierul Dorin Recean, informează MOLDPRES. 

Premierul Luxemburgului a fost întâmpinat la Casa Guvernului cu onoruri militare. La ceremonia oficială au răsunat imnurile celor două state. A urmat salutul delegațiilor, după care cei doi premieri au avut o întrevedere bilaterală. Ulterior, a fost programată o ședință extinsă a delegațiilor din cele două state.

După discuțiile de la Guvern, prim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg va merge la Președinție, acolo unde va avea o întrevedere cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu premierul Luc Frieden și în luna iunie curent, la Luxemburg, în cadrul primei ședințe a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova - Uniunea Europeană, la care au fost lansate oficial negocierile de aderare la UE.

În timpul vizitei la Chișinău a premierului Marelui Ducat de Luxemburg, va fi limitat accesul persoanelor în anumite locuri din municipiul Chișinău, din centrul orașului și arterele care fac legătura cu Aeroportul Internațional Chișinău. Conducătorii auto sunt îndemnați să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.

Relațiile diplomatice între Republica Moldova și Marele Ducat de Luxemburg au fost stabilite la 16 iunie 1992.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Luxemburg în anul 2021 a înregistrat suma de 2,5 milioane de dolari. În Republica Moldova sunt înregistrate 31 de întreprinderi cu capital luxemburghez, suma capitalului investit fiind de 131 milioane de lei. 

Luc Frieden ocupă funcția de prim-ministru al Marelui Ducat de Luxemburg din noiembrie 2023.

img24007213

img24007213

img24007213

img24007213

img24007213

img24007213

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!