ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a înregistrat un participant la referendumul republican constituțional

16:17 | 16.09.2024 Categorie: Alegeri 2024

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat astăzi o formațiune politică în calitate de participant la referendumul din 20 octombrie 2024, informează MOLDPRES.

Membrii CEC au aprobat cererea depusă de către Partidul Politic Mișcarea Alternativa Națională, cu opțiunea „DA”.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de înregistrare în calitate de participant la referendum este 20 septembrie 2024.

Totodată, CEC a stabilit că participanții la referendum și concurenții electorali vor putea avea 2 143 de persoane de încredere, repartizate pe fiecare circumscripție electorală.

Referendumul republican constituțional se va desfășura pe 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. Cetățenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

img24007331

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!