ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alți circa 180 de observatori au fost acreditați pentru monitorizarea alegerilor

16:22 | 16.09.2024 Categorie: Alegeri 2024

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat observatori naționali și internaționali pentru monitorizarea referendumului republican constituțional și alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024, transmite MOLDPRES.

Astfel, în calitate de observatori naționali au fost acreditate 143 de persoane din partea Asociației obștești „Promo-LEX” și cinci persoane din partea Asociației obștești „ADOR ORAȘUL MEU”.

În calitate de experți internaționali au fost acreditate două persoane din partea Comisiei Electorale Centrale ai Republicii Azerbaidjan, iar 26 persoane au fost acreditate în calitate de observatori internaționali din partea Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/BIDDO).

CEC a acreditat anterior alți 497 observatori naționali și 46 de observatori internaționali.

img24007332

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!