ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toxiinfecție în masă la un liceu din capitală: 20 de elevi și un angajat al instituției sunt internați în spital. Un copil în secția de reanimare

11:01 | 19.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății a anunțat astăzi despre un caz de toxiinfecție alimentară în grup la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău. 65 de elevi din clasele a X-XII-a și un angajat al instituției de învățământ au prezentat semne clinice de boală, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, pentru moment, 20 de elevi și angajatul instituției sunt internați pentru tratament specializat: 14 copii și angajatul liceului la IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, iar șase elevi la IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, inclusiv un copil în secția de reanimare.

Starea copiilor și a angajatului liceului internați în cele două instituții medicale este satisfăcătoare, iar a celui din reanimare – gravă, dar stabilă.

Conform rezultatelor anchetei epidemiologice, s-a stabilit că primele semne de boală printre elevii afectați - slăbiciune generală, dureri în abdomen, febră 37,1-39,6℃, vomă și diaree, au apărut pe data de 17 septembrie, începând cu ora 15:00. O parte dintre elevi care prezentau semne de boală diareică acută au plecat la domiciliu însoțiți de părinți.

La Liceul Teoretic Republican „Aristotel” învață 362 de elevi din diferite teritorii administrative ale Republicii Moldova, repartizați în XII clase liceale, iar în cămin locuiesc 132 de elevi.

Ancheta epidemiologică este în derulare.

img24007443

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!