ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerele Agriculturii din R. Molodva şi Italia au semnat un Memorandum privind promovarea cooperării economice

09:23 | 16.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Un Memorandum de Înțelegere între Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) și Ministerul Agriculturii, Suveranității Alimentare și Silviculturii al Republicii Italiene, a fost semnat ieri la Roma, de către miniștrii Vladimir Bolea și Francesco Lollobrigida. Documentul are ca obiectiv principal promovarea cooperării economice, sociale și tehnologice între Republica Moldova și Italia în sectorul agricol și dezvoltarea rurală, transmite MOLDPRES.

Memorandumul prevede schimbul de cunoștințe și experiență în diverse aspecte ale agriculturii, inclusiv diversificarea produselor, digitalizarea și inovația, bunăstarea animalelor, sustenabilitatea mediului și gestionarea riscurilor.

„Un element esențial al documentului este armonizarea legislației și politicilor agricole cu cele ale Uniunii Europene. Totodată, se urmărește dezvoltarea programelor comune de cercetare agricolă, schimbul de experiență în crearea și funcționarea cooperativelor agricole, precum și elaborarea unor programe comune de studii superioare în domeniul agrar. Colaborarea dintre țările noastre va include și îmbunătățirea infrastructurii și serviciilor agricole prin organizarea vizitelor de studiu, programelor de formare pentru funcționari și participarea la seminare, ateliere și conferințe”, indică MAIA.

Memorandumul de Înțelegere rămâne valabil pentru o perioadă de zece ani, consolidând astfel angajamentul reciproc pentru dezvoltarea unui sector agricol modern și sustenabil. Acesta a fost semnat în cadrul celei de-a 34-a Sesiune a Conferinței Regionale a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) pentru Europa (ERC) care are loc la Roma. Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, a fost ales președintele acestei sesiuni și va conduce toate lucrările conferinței până pe 17 mai curent.

 

img24003558

img24003558

img24003558

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!