ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Mihail Latîșev s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

11:16 | 03.06.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Judocanul Mihail Latîșev s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivul și-a asigurat participarea la Olimpiada de Vară, după ce s-a impus la Cupa Mondială, care a avut loc în orașul Marrakech, Maroc, transmite MOLDPRES. 

În finala categoriei de greutate de până la 81 kg, el l-a învins pe marocanul Achraf Moutii, iar până în ultimul act, a mai trecut de un alt favorit al gazdelor, Adam Jabrane și de Kwok Wing Lee din Hong Kong.

După acest succes, Mihail Latîșev și-a consolidat poziția în ierarhia mondială, fapt ce i-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Paris.

Pe lângă Latîșev, alți trei judocani moldoveni au mai intrat în posesia cotelor de calificare pentru Olimpiada de Vară. E vorba de Denis Vieru (66 kg), și Adil Osmnaov cu Petru Pelivan, (ambii la categoria de greutate de până la 73 kg).

Ulterior, federația moldovenească de judo, va decide cine dintre acești sportivi ne va reprezenta țara la Paris.

img24004136

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!