ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Edineţ // Amendă de 45 mii de lei pentru nimicirea a patru broaşte ţestoase

12:04 | 25.07.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Inspectoratul pentru Protecţia Mediului (IPM) Edineţ a dat curs unei cauze penale pentru nimicirea a patru broaşte ţestoase, cadavrele cărora au fost depistate într-un parc municipal. Făptașii riscă o amendă de 45 mii de lei, transmite MOLDPRES.

Ieri, 24 iulie, pe rețelele de socializare a fost difuzată informația că în parcul „Vasile Alecsandri” din municipiul Edineți sunt depistate cadavrele a patru broaște țestoase cu semne vizibile de nimicire a acestora. Inspectorii de mediu IPM Edineți în comun cu colaboratorii de politie au ieșit la fața locului, unde lângă iazul din partea de sud a parcului au fost depistate cadavrele a patru broaște țestoase (doi adulți și doi tineri) având carapacele crăpate si străpunse.

Potrivit IPM, incidentul a fost documentat și materialele urmează a fi transmise la Procuratura raionului Edineți, pentru a fi pornită cauză penală în baza art. 233 din Codul penal.

Broasca țestoasă de baltă e inclusă în Cartea Roșie a Republicii Moldova, iar potrivit anexei 3 a Legii regnului animal, paguba cauzată prin nimicirea unui exemplar e de 225 u.c. (11 250 lei). Astfel, prin nimicirea a 4 broaște țestoase de baltă prejudiciul cauzat mediului constituie 45 000 lei (2250 euro).

img24005657

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!