ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru persoane, printre care un minor, și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară

11:58 | 04.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. În ultimele 48 de ore, patru persoane, printre care un minor, și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară. Cazurile au avut loc în raioanele Telenești, Rezina și Hâncești, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), primele două cazuri au fost înregistrate ieri, în raionul Telenești.

„O femeie care se scălda cu o prietenă în lacul din satul Ghiliceni a dispărut sub apă și nu a mai ieșit la suprafață. La fața locului au intervenit salvatorii și scafandrierii. În scurt timp, cadavrul unei tinere de 24 de ani a fost depistat și extras la mal”, a precizat IGSU.  

Al doilea caz a fost înregistrat în seara zilei de ieri. „Un bărbat din satul Brânzenii, în vârstă de 65 de ani, în timpul pescuitului a căzut în apa râului Răut și s-a înecat. Cadavrul persoanei a fost depistat de soția acestuia, în apele râului, la o distanță de aproximativ un metru de la mal. Corpul neînsuflețit al bărbatului fost extras din apă de către populație și polițiști”, a anunțat IGSU.

De asemenea, scafandrierii IGSU au fost solicitați în raionul Rezina pentru efectuarea lucrărilor de căutare a unui minor de 15 ani în apele iazului din satul Ignăței. Conform informațiilor, băiatul s-a înecat în timpul scăldatului pe data de 2 iunie. Cadavrul minorului a fost scos la mal de scafandrieri.

Tot pe data de 2 iunie, un tânăr de 26 de ani și-a pierdut viața într-un bazin acvatic din preajma localității Caracui, raionul Hâncești. „Acesta nu a mai ieșit din apă după ce a încercat să se scalde cu prietenul său după consumul băuturilor alcoolice. Cadavrul bărbatului a fost depistat la o distanță de 3 metri de la mal și extras la suprafață de scafandrieri”, a comunicat IGSU.

În acest context, specialiștii IGSU au îndemnat cetățenii să meargă la scăldat doar în locuri autorizate și amenajate corespunzător. Totodată, în vederea evitării tragediilor, oamenii au fost rugați să evite scăldatul pe timp de noapte și în condiții meteo nefavorabile și să nu consume băuturi alcoolice înainte de a intra în apă. La fel, persoanele care au în grijă copii sunt îndemnate să-i monitorizeze strict și să nu le permită scăldatul fără supraveghere.

img24004174

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!