ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 370 de companii au accesat credite prin Programul guvernamental 373

12:28 | 10.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Peste 370 de companii au accesat credite prin intermediul Programului Guvernamental 373 și au reușit să atragă investiții în economie în valoare de circa 2 miliarde de lei. Cifrele au fost prezentate de premierul Dorin Recean, la începutul ședinței de astăzi a Guvernului, comunică MOLDPRES. 

„Un aspect pe care aș vrea să-l remarc este succesul Programului 373 de a atrage investiții. Avem deja peste 370 de companii care prin acest proiect au atras 2 mlrd de lei investiții. Asta înseamnă peste o mie de locuri noi de muncă create. Apreciez succesul și eficacitatea acestui program”, a punctat premierul. 

Programul guvernamental „373” este disponibil din 1 iunie 2023. Prin intermediul acestuia, întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova pot accesa credite de până la 40 de milioane de lei în condiții avantajoase, achitând o dobândă de doar 7% în lei sau 3% în valută. Pentru a beneficia de credite, antreprenorii vor trebui să prezinte la bancă un plan eligibil de investiții și să aibă o contribuție proprie la programul investițional de 10%. 

img24005234

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!