ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va primi un grant european de șase mln de euro pentru asigurarea eficienței energetice a locuințelor sociale

14:04 | 05.06.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va oferi Republicii Moldova un grant de șase milioane de euro pentru implementarea măsurilor de eficiență energetică în cadrul proiectului „Locuințe publice III”. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a aprobat astăzi avizul consultativ privind inițierea și semnarea unui Acord de grant în acest sens, informează MOLDPRES.

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru implementarea măsurilor de asigurare a eficienței energetice în procesul de renovare a locuințelor sociale. Astfel, grantul va duce la atingerea obiectivelor stabilite în Strategia energetică a Republicii Moldova până în anul 2030, printre care figurează creșterea capacității interne de producere a energiei electrice, reducerea emisiei gazelor de seră, reducerea consumului de energie în clădiri și majorarea numărului de clădiri publice renovate.

Proiectul „Locuințe publice III” are un buget de aproximativ 27 de milioane de euro și va fi implementat până în anul 2030. Astfel, urmează să fie construite sau reabilitate 450 de locuințe sociale. De asemenea, vor fi renovate cămine studențești și aziluri de bătrâni de care vor beneficia peste 1 400 de persoane.

img24004211

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!