ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național „Mihai Eminescu” readuce în scenă un spectacol de Alexandru Cozub

15:22 | 06.06.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. La Teatrul Național „Mihai Eminescu” va avea loc vineri, 7 iunie, la ora 18.00, spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Alexandru Cozub, informează MOLDPRES.

Într-un orășel șters, de provincie, profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. În așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește, în fapt de seară cu cea a Monei, tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul micii urbe.

În aceeași zi, la ora 18.30 Teatrul Național „Eugene Ionesco” va oferi publicului spectacolul „O zi din viața lui Helen” de Helmut Peschina, în regia lui Sergiu Chiriac.

Potrivit organizatorilor, spectacolul este o adaptare după piesa „Las’ că vez tu!” a autorului austriac Helmut Peschina. O istorie banală a unei vieți (ne)trăite, povestită de către o femeie care își marchează a 70-a aniversare. Nu știm exact dacă are într-adevăr șaptezeci de ani, cel puțin asta spune celui mai bun prieten, papagalului Kiki, care o ajută pe Helen să aranjeze masa de sărbătoare. La ora 21:00 vin oaspeții, întreaga familie Bernstein, pentru că tot ce-i mai frumos în viață este familia. Totuși, de ce până la urmă ne ciocnim de cel mai teribil sentiment - singurătatea? Distribuția: Helen - Tatiana Manoil.

Tot vineri, la 19.00, Teatrul Fără Nume va prezenta spectacolul „Mahamaya Electronic Devices” (versiunea în limba română) de Ivan Vyrypaev, în regia lui Mykola Mishyn.

 

img24004257

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!