ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

GUVERNUL CONSTRUIEŞTE: Încă un sector al drumului Bender - Căușeni - Cimișlia, reparat şi sigur pentru oameni

11:02 | 07.06.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat astăzi despre finalizarea lucrărilor de reparație capitală pe un sector de 0,43 km al drumului R26 Bender - Căușeni - Cimișlia, situat la ieșirea din satul Mihailovca spre orașul Cimișlia, transmite MOLDPRES.

Potrivit drumarilor, obiectivul general al proiectului a inclus construcția unui drum de categoria tehnică III, cu 2 benzi de circulație; reconfigurarea și mutarea a două accese la o distanță de 160 de metri de intersecția cu drumul principal, pentru a fluidiza traficul și a reduce riscul de accidente; construcția sistemului rutier; lucrări de terasament 57 456 m³; consolidarea acostamentelor cu piatră spartă 1 161 m²; construcția acceselor laterale 9 buc; aplicarea a 390 m2 de marcaj rutier; construcția a 2 podețe tubulare, și altele.

„Aceste lucrări de reparație și modernizare contribuie semnificativ la îmbunătățirea siguranței rutiere și fluidizarea traficului, oferind astfel beneficii durabile comunității locale și participanților la trafic. Mulțumim cetățenilor pentru înțelegerea față de disconfortul creat de șantierele în construcții și îi asigurăm că, în ciuda dificultăților zilnice, facem tot posibilul pentru scurtarea timpilor de execuție”, rezumă ASD.

img24004271

img24004271

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!