ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mette Frederiksen, premierul Danemarcei, a fost atacată într-o piaţă din Copenhaga

09:42 | 08.06.2024 Categorie: Externe

Copenhaga, 8 iun. /MOLDPRES/. Premierul Danemarcei, Mette Frederiksen, a fost atacată vineri seară într-o piață din Copenhaga de un bărbat care a împins-o puternic în umăr, potrivit serviciilor sale și agenției AFP, citate de Agerpres și Moldpres.

Incidentul a avut loc în piața Kultorvet, iar atacatorul a fost arestat imediat după incident. Mette Frederiksen a fost șocată, dar nu a fost rănită grav și s-a refugiat într-o cafenea din apropiere pentru a-și reveni.

Martorii oculari Marie Adrian și Anna Ravn au declarat pentru cotidianul danez BT că au văzut atacul și au descris bărbatul ca fiind înalt și slab. Un alt martor, Kasper Jorgensen, a declarat pentru ziarul Ekstra Bladet  că l-a văzut pe atacator imobilizat de un membru al serviciului de securitate.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, au condamnat ferm atacul. Metsola a subliniat că violența nu are loc în politică, iar Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a descris incidentul ca un „act josnic”.

Acest atac vine pe fondul unor agresiuni recente împotriva politicienilor din Europa, inclusiv tentativa de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico în luna mai.

img24004294

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!