ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au început lucrările de întreținere a pistei principale a Aeroportului Internaţional Chişinău

13:32 | 11.06.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Aeroportul Internațional Chișinău a anunțat astăzi că au început lucrările de întreținere curentă a pistei principale 08/26 a aerogării, transmite MOLDPRES.

„Se realizează reparația rosturilor între dalele de beton, reparația deteriorărilor cu beton special cu întărire rapidă, schimbarea cablajului de alimentare a luminilor centrale a pistei, frezarea cu diamant a denivelărilor, efectuarea lucrărilor de planietate, spălarea pistei de resturi de cauciucuri ale aeronavelor, cât și restabilirea în totalitate a marcajului vizual”, a punctat administrația Aeroportului.

Pista principală 08/26 are o lungime de 3590 de metri și o lățime de 45 de metri. Aceasta a fost construită în anul 1987 și nu a fost reparată capital niciodată, iar din acest motiv, pe anumite porţiuni, s-au format fisuri şi denivelări, fapt pentru care este necesară întreținerea acesteia odată cu venirea sezonului de vară.

În primăvara anului trecut, Aeroportul Internațional Chișinău a revenit în gestiunea statului. Potrivit datelor statistice, în luna mai curent, numărul pasagerilor deserviți de Aeroportul Chișinău a crescut cu 85,3% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

img24004350

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!