ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Satul European” // Două grădinițe, modernizate la Glodeni: Peste 500 de copii beneficiază de condiții mai bune pentru educația timpurie

14:27 | 17.06.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Două grădinițe din orașul Glodeni au fost modernizate, asigurând condiții mai bune pentru 530 de copii. Lucrările au fost efectuate prin Programele „Satul European” și „Satul European Expres”, Guvernul investind în acest sens peste 2 mil de lei, transmite MOLDPRES. 

Astfel, în urma unui proiect realizat prin Programul „Satul European”, acoperișul grădiniței nr. 5 din orașul Glodeni a fost complet renovat. Clădirea, construită la începutul anilor '80, niciodată nu a fost reparată capital, astfel că acoperișul ajunsese într-o stare de degradare avansată.

În plus, instituția preșcolară a fost dotată cu mobilier nou pentru copii, echipament sportiv, calculatoare și table interactive. Aceste îmbunătățiri au transformat grădinița într-un spațiu de învățare modern și sigur, unde cei 360 de copii și 52 de angajați se pot bucura de condiții optime pentru activitățile lor zilnice.

Totodată, prin Programul Național „Satul European Expres”, la grădinița nr. 4 din orașul Glodeni, în spațiul unei foste grupe, a fost construită o sală de sport modernă. Astfel, cei 170 de copii care frecventează această instituție beneficiază acum de ore de sport într-un spațiu bine echipat.

Primarul orașului Glodeni, Stela Onuțu, spune că aceste îmbunătățiri aduc beneficii considerabile copiilor din cele două grădinițe, oferindu-le condiții optime pentru activitățile specifice vârstei lor.

Aceste investiții nu doar că au adus un suflu nou în comunitate, dar au creat un mediu mai sigur și mai atractiv pentru educația timpurie. Astfel, orașul Glodeni face pași importanți către un viitor mai bun, unde educația și sănătatea celor mici sunt priorități esențiale. Vreau să remarc faptul că toate aceste renovări și dotări contribuie semnificativ la dezvoltarea continuă a instituțiilor preșcolare și la implementarea programelor educaționale actualizate de studii în grădinițe. Sunt recunoscătoare Guvernului pentru investițiile realizate în viitorul copiilor noștri, deoarece, cu resursele noastre limitate, reușim să acoperim alte nevoi ale instituțiilor", a adăugat primarul.

Valoarea primului proiect se ridică la peste 1,84 mil de lei, bani alocați de Guvernul Republicii Moldova prin Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală. Pentru cel de-al doilea proiect, din același fond, au fost alocați în jur de 320 de mii de lei.

img24004516

img24004516

img24004516

img24004516

img24004516

img24004516

img24004516

img24004516

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!