ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Satul European Expres: „Cu drag de Colibași”, o piață regională a fost construită cu bani europeni în sudul Republicii Moldova

17:23 | 17.06.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/.Șase căsuțe în stil rustic destinate comerțului cu produse locale și articole de artizanat au fost construite la Colibași, Cahul, în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni - cheie”, prin intermediul Satului European Expres și cu contribuții locale. Noua piață a fost vizitată de șeful Legislativului, Igor Grosu, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, satul Colibași din Cahul devine un sat european. Pe lângă multiplele proiecte realizate în ultimii ani, autoritățile locale au reușit să atragă fonduri pentru a construi și o piață regională pentru oamenii de aici, cât și din satele Brânza, Vadul lui Isac, dar și din apropiere.

Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni - cheie”, prin Satul European Expres, dar și contribuții locale, au fost construite șase căsuțe în stil rustic destinate comerțului cu produse locale și articole de artizanat unde i-am cunoscut pe meșterii populari Elizaveta Dorin sau Constantin Cojan, a fost amenajat teritoriul adiacent și o rampă de acces necesară pentru persoanele cu probleme locomotorii sau pentru cărucioare. Oamenii mi-au spus că deja este o plăcere să vii să vinzi sau să faci cumpărături în noua locație”, a opinat Grosu.

Conform sursei citate, anul trecut, prin intermediul, programului guvernamental Satul European, a fost renovată casa de cultură, iar anterior, grație PNUD, sala polivalentă de sport.

Sunt doar câteva din proiectele realizate în ultimii ani, iar în curând vor începe lucrările de reabilitare a tronsonului de drum care leagă satul Colibași de orașul Vulcănești. Pentru asta, din bugetul de stat vor fi alocați 43 de milioane de lei. Oamenii din satul Colibași, prin acțiunile lor, demonstrează că, atunci când există o comunitate unită, poți realiza lucruri frumoase, iar eu am convingerea că împreună cu așa oameni gospodari vom construi Europa în fiecare localitate, pentru că și acasă putem face lucruri frumoase pentru noi toți”, a conchis Grosu.

Piața regională „Cu drag de Colibași”, modernizată cu susținerea Uniunii Europene și a PNUD este deschisă  tuturor producătorilor din sudul Republicii Moldova de pe tronsonul Cahul-Giurgiulești. Amplasată în apropiere de drumul național, piața reprezintă un loc potrivit pentru tranzacții comerciale și contribuie la creșterea veniturilor producătorilor locali.

img24004527

img24004527

img24004527

img24004527

img24004527

img24004527

img24004527

img24004527

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!