ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BNS: Au fost deschise secții staționare de informare și recenzare pentru persoanele care încă nu au participat la recensământ

18:10 | 01.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iul. /MOLDPRES/. Un număr de 43 de secții staționare de informare și recenzare au fost deschise astăzi pe întreg teritoriul țării. Acestea reprezintă locații fixe unde persoanele nerecenzate se pot apropia pentru informare sau pentru a completa chestionarul electronic de recensământ la fața locului, cu ajutorul unui recenzor. Decizia a fost luată pentru a crește gradul de cuprindere a populației în recensământ, transmite MOLDPRES. 

Secțiile staționare de informare și recenzare sunt amplasate în fiecare raion, în municipiile Chișinău și Bălți și în UTA Găgăuzia. Adresele secțiilor și informațiile de contact pot fi accesate la următorul link https://statistica.gov.md/ro/adresele-sectiilor-stationare-de-informare-si-recenzare-10082_61365.html

Acestea vor activa până pe 7 iulie 2024 inclusiv, având un regim de lucru de luni până duminică, între orele 08:00 - 21:00.

Pentru a putea planifica și organiza numărul de recenzori necesari în cadrul fiecărei secții staționare de informare și recenzare, persoanele au posibilitatea să se programeze din timp când doresc să viziteze secțiile, completând următorul formular https://statistica.gov.md/ro/programare-la-sectiile-stationare-de-recenzare-10082_61360.html.

În cadrul secțiilor staționare de informare și recenzare persoanele pot opta pentru una din două opțiuni. Prima este recenzarea la locul de domiciliu, pe sectorul unde locuiesc. În acest caz se va lua legătura cu recenzorul de pe sectorul respectiv pentru a stabili recenzarea la locuința respondentului, cu comunicarea detaliilor  de contact ale recenzorului (opțiune valabilă cu excepția zilei de 7 iulie, când se încheie recenzarea). Cea de-a doua opțiune este recenzarea la secția staționară RPL amplasată în raionul/municipiul, unde persoana își are domiciliul efectiv.  

Biroul Național de Statistică a precizat că la secțiile staționare vor putea să se recenzeze doar persoanele care locuiesc în raionul sau municipiul respectiv pe raza căruia se vor prezenta. Persoanele care vor solicita să fie recenzate la punctele fixe vor prezenta obligatoriu buletinul de identitate sau un alt act pentru confirmarea identității, inclusiv pentru copii, soți, părinți etc. Ca și în cazul recenzării la locul de trai, toate datele personale oferite de către intervievat sunt confidențiale.

Pentru recenzarea persoanelor care încă nu au fost recenzate au mai rămas doar șapte zile. BNS a îndemnat populația care încă nu a fost recenzată să fie receptivă și deschisă de a participa la recensământ, pentru a se regăsi în tabloul cu rezultatele Recensământului populației și locuințelor 2024.

Potrivit datelor BNS, până la finele zilei de 30 iunie 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 1 milion 640 mii de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate) și circa 2 milioane 405 mii de persoane.

Recensământul populației și locuințelor a fost lansat pe 8 aprilie și se va desfășura până pe 7 iulie curent

img24004922

img24004922

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!