ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Mihai Popșoi infirmă informațiile privind intenția autorităților de a introduce vize cetățenilor ruși: „Este un fals”

10:01 | 02.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, infirmă informațiile apărute în spațiul public din Republica Moldova, precum că autoritățile de la Chișinău vor impune vize cetățenilor ruși înaintea  alegerilor prezidențiale și referendumului. „Este un fals”, a declarat Mihai Popșoi în platoul emisiunii „La 360 de grade ” de la postul public Radio Moldova, informează MOLDPRES.

Ministrul a precizat că circulația liberă între Republica Moldova și Federația Rusă este reglementată de un acord și nu se prefigurează nicio intenție de modificare a acestui document.    

„Firește, este un fals. Noi avem un acord bilateral cu Federația Rusă de scutire de vize. Cetățenii noștri pot merge acolo, cetățenii ruși pot veni în Republica Moldova fără vize. Nu se prefigurează nicio schimbare în cadrul acestui acord, acestor posibilități de a călători fără vize. Cetățenii moldoveni vor beneficia de acest drept în continuare. Republica Moldova nu planifică în niciun fel să atenteze la dreptul cetățenilor de a circula liber nu doar în Federația Rusă, dar și în alte state din spațiul post-sovietic”, a explicat Mihai Popșoi.

Totodată, Popșoi a relevat că această informație falsă diseminată în spațiul public este parte a războiului hibrid,  „o mostră clară, cum Federația Rusă încearcă să destabilizeze situația din Republica Moldova”. „De ce se încearcă să fie mințiți și speriați cetățenii Republicii Moldova? Este parte a acestui război hibrid, este o mostră clară, cum Federația Rusă încearcă să destabilizeze situația din Republica Moldova, să antagonizeze o parte din cetățenii Republicii Moldova împotriva guvernării. Nu este prima dată și, probabil, nici ultima, când se vor încerca asemenea demersuri. Noi, de fiecare dată, răspundem promt și dezavuăm aceste mituri, aceste falsuri, aceste atacuri furibunde, care sunt lansate la adresa noastră cu o anumită regularitate cu care începem să ne deprindem”, a opinat oficialul.

Ministrul a îndemnat cetățenii să se informeze din surse sigure, să verifice informațiile, să dea dovadă de gândire critică și să pună la îndoială veridicitaea unor astfel de mesaje.

img24004938

img24004938

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!