ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va primi 6 milioane de euro pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice

13:28 | 02.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Republica Moldova va primi un grant în valoare de șase milioane de euro pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice, transmite MOLDPRES. 

Grantul va fi oferit de Parteneriatul pentru Eficiență Energetică și Mediu în Europa de Est (E5P), în baza Acordului de grant între Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) privind implementarea măsurilor de eficiență energetică ale Proiectului „Locuințe publice III”. Documentul a fost semnat astăzi de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu și Directorul de țară al BDCE, Valeriu Coșuleanu.

Banii sunt destinați pentru creșterea eficienței energetice în construcția și renovarea clădirilor publice din țară. Astfel, din contul investițiilor E5P este prevăzută construcția a circa 450 de locuințe sociale, destinate pentru aproximativ 1600 de persoane; modernizarea căminelor studențești, cu o capacitate de 730 de locuri; construcția/renovarea azilurilor pentru bătrâni, cu o capacitate de cazare pentru circa 750 de locuri.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a precizat că Acordul va contribui la dezvoltarea sectorului  construcțiilor și renovării de locuințe, în special a locuințelor sociale, afectat puternic ca urmare a izbucnirii crizei imobiliare, a reducerii creditării, a întârzierii în achitarea plăților. 

img24004958

img24004958

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!