ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada Republicii Moldova în Israel a atenționat cetățenii din zona de alertă Gush Dan să rămână aproape de un spațiu de protecție

20:36 | 01.10.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Ambasada Republicii Moldova în Israel a atenționat cetățenii din zona de alertă Gush Dan să rămână aproape de un spațiu de protecție (MAMAD, MAMAC, adăpost, scară interioară sau cameră interioară) până la o nouă notificare. Anunțul a fost făcut în seara zilei de marți, 1 octombrie, în contextul actualelor condiții de securitate din regiune, transmite MOLDPRES.

Misiunea diplomatică a precizat că rămânerea în spațiul de protecție este esențială în caz de urgență.

În cazul unei alerte, trebuie să intrați în spațiul de protecție și să rămâneți acolo timp de cel puțin 10 minute. Se recomandă să vă actualizați informațiile din mass-media și să așteptați instrucțiuni suplimentare”, a menționat sursa citată.

Pentru mai multe informații, cetățenii pot suna la centrul de urgență 104 sau pot vizita portalul național de urgență.

Agențiile internaționale de presă notează că armata israeliană a anunțat marți că rachete au fost lansate din Iran spre Israel, precizând că sirenele sună pe întreg teritoriul Israelului. Sursele media israeliene relatează că Iranul a lansat peste 100 de rachete asupra Israelului. Ambasada SUA în Israel a ordonat personalului său și familiilor lor să se îndrepte către adăposturi.

img24007815

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!