ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

GUVERNUL CONSTRUIEŞTE: În orașul Șoldănești va fi construit un complex sportiv multifuncţional, cu finanţare de la stat

09:28 | 03.10.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 3 oct. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Primăria orașului Șoldănești și compania S.R.L. „KVM Cons" au semnat un contract de antrepriză pentru demararea lucrărilor de modernizare a Complexului sportiv multifuncțional din Șoldănești, care se preconizează să fie finalizate până la sfârșitul anului 2025, transmite MOLDPRES.

Potrivit ADR Centru, Proiectul „Revitalizarea și modernizarea complexului sportiv multifuncțional din orașul Șoldănești" urmărește să îmbunătățească infrastructura sportivă existentă în termen de 12 luni. Acesta vizează și modernizarea condițiilor pentru desfășurarea activităților sportive pentru locuitorii din raionul Șoldănești și localitățile învecinate.

Solicitat de MOLDPRES, directorul ADR Centru, Ion Pînzari, a subliniat importanța acestui tip de proiecte pentru dezvoltarea armonioasă a Regiunii Centru, menționând că proiectul va juca un rol esențial în îmbunătățirea calității vieții prin facilitarea accesului la activități sportive și recreative, promovarea unui stil de viață sănătos și întărirea coeziunii sociale în rândul locuitorilor. „Lucrările vor crea condiții adecvate pentru competițiile sportive locale și regionale, facilitând totodată integrarea copiilor din instituțiile școlare și preșcolare în activități sportive și de recreere”, a estimat Ion Pînzari. 

După finalizarea lucrărilor, beneficiarii se vor bucura de un complex sportiv modernizat. În plus, acest proiect va stimula cooperarea dintre autoritățile publice locale de nivel I și II în vederea dezvoltării infrastructurii sportive și a promovării unui mod de viață sănătos în regiune, potrivit sursei citate.

Proiectul face parte din domeniul de intervenție 2.3 „Revitalizare urbană și dezvoltarea infrastructurii spațiilor publice" și a fost depus de Primăria orașului Șoldănești în cadrul Apelului competitiv de proiecte, organizat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Finanțarea, cu o valoare totală de circa 18,7 milioane de lei (93500 euro) este asigurată din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, cu cofinanțare din partea Primăriei Șoldănești.

 

 

img24007866

img24007866

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!