ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova şi România vor găzdui în 2027 conferința ministerială a Spațiului European al Învățământului Superior

10:29 | 31.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Republica Moldova şi România vor găzdui în 2027, la Iași și la Chișinău, conferința ministerială a Spațiului European al Învățământului Superior. Decizia a fost adoptată la Tirana, Albania prin votul statelor membre ale Spațiului European al Învățământului Superior (SEIS), transmite MOLDPRES.

Conferința va reuni miniştrii educației din țările membre ale Uniunii Europene şi SEIS, reprezentanți ai Comisiei Europene, ai organizațiilor din domeniul asigurării calității la nivel european şi global. Evenimentul reprezintă un instrument de monitorizare şi avansare a procesului de la Bologna. 

„Alinierea Moldovei la implementarea procesului de la Bologna înseamnă pentru tinerii noştri şansa de a participa în mobilități academice în afara țării, studii mai calitative acasă şi oportunitatea recunoașterii pe viitor a diplomelor obținute în Republica Moldova la nivel european”, a menționat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.
 

 

img24004081

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!