ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean, despre situația din sectorul agricol: „Guvernul implementează măsuri de sprijin pentru compensarea parțială a pierderilor”

14:52 | 14.08.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 14 aug. /MOLDPRES/. Înțelegem dificultățile cu care se confruntă mai mulți producători din cauza secetei severe, iar Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare colectează și verifică informațiile în baza cererilor primite. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean, care a afirmat că Guvernul urmărește cu atenție situația din sectorul agricol, transmite MOLDPRES.

Premierul a menționat că, la fel ca în anii precedenți, Guvernul ajută agricultorii și implementează măsuri de sprijin pentru compensarea parțială a pierderilor. Astfel, la rectificarea bugetară din luna iulie 2024, a fost alocată suma de 100 de milioane de lei suplimentar fondului de subvenționare, a precizat Dorin Recean.

Oficialul a adăugat că marți îi va invita la discuții pe reprezentanții sectorului agricol.

„Guvernul și agricultorii au o misiune comună în perioada următoare - să-i ajutăm pe cei mai afectați de secetă, conștientizând posibilitățile reale ale bugetului. Oricât de mult ajutor am vrea să oferim, trebuie să ținem cont de bugetul existent. Doar o astfel de abordare - una înțeleaptă - va putea duce la soluții care să ajute cu adevărat agricultorii”, a menționat premierul Dorin Recean.

Mai mulți agricultori au remarcat că se află într-o situație dificilă din cauza secetei din acest an, care a afectat culturile agricole.

img24006261

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!