ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Descoperă Moldova cu #MOLDPRES: Comuna Grătiești devine o destinație interesantă pe harta turistică a țării, cu un complex de hipism

14:09 | 08.07.2024 Categorie: Moldova Turistică

Noi servicii de cazare și activități turistice în comuna Grătiești la complexul de hipism și turism rural „Kazak Club”

Situat la doar 7 km de Vinăria Cricova și la 11 km de lacul Ghidighici, complexul oferă un potențial semnificativ pentru colaborări în domeniul turismului. Proprietarul, Victor Cazacu, a stabilit parteneriate cu fermierii din regiune, asigurând aprovizionarea restaurantului cu ouă, carne, miere și produse proaspete. Se estimează că Kazak Club va crea peste 60 de locuri de muncă și va stimula considerabil potențialul turistic al regiunii Centru.

Odată cu lansarea acestui proiect, comuna Grătiești își diversifică oferta turistică prin inaugurarea noului hotel în cadrul Complexului de hipism și turism rural „Kazak Club”. Sprijinit de Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (PCRR), această extindere vine să îmbunătățească infrastructura turistică și să aducă noi activități recreative pentru vizitatori.

Complexul turistic, deja cunoscut pentru activitățile sale ecvestre, își extinde acum capacitatea

Complexul turistic, deja cunoscut pentru activitățile sale ecvestre, își extinde acum capacitatea de cazare cu 21 de camere. În plus, complexul oferă o varietate de activități pentru iubitorii de natură și aventură, inclusiv cursuri de inițiere în echitație, competiții și show-uri de cai, pescuit pe iazul din apropiere. În viitor, se planifică introducerea de navigație cu kayak-ul, plimbări romantice cu trăsura și excursii ghidate în natură, pentru a explora peisajele pitorești din jur.

Solicitat de MOLDPRES, Victor Cazacu e explicat că KAZAC CLUB îmbină ospitalitatea tradițională a agropensiunii cu activități interactive unice, oferind o experiență completă și autentică, fiind o ocazie de neratat de a te conecta cu natura, de a te bucura de aventură și de a crea amintiri de neuitat alături de cei dragi.

Victor Cazacu: Proiectul nostru a început în 2020, din pasiunea mea pentru cai, și astfel am decis să înființez un club dedicat hipismului. În cele din urmă, am reușit să deschidem un complex modern, oferind o gamă variată de servicii pentru vizitatorii Complexului de Hipism și Turism Rural „Kazak Club”. Doresc să mulțumesc Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova pentru sprijinul financiar care a permis dotarea hotelului nostru.

Sprijinul Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova

Extins pe o suprafață de aproximativ 5,5 hectare, complexul găzduiește expoziții ale meșterilor și artizanilor locali. La fel, deține o livadă de prune, care permite complexului să dezvolte o componentă gastronomică diferită, prin oferirea vizitatorilor a prunelor proaspete, uscate, diverse deserturi și băuturi pe bază de prună, cât și servicii precum culesul sezonier de prune.

Andrew Segars, consilier economic principal USAID: Ne dorim ca zonele rurale să devină adevărate motoare de creștere economică, iar sectorul turismului în Moldova să fie unul durabil, inovator și competitiv. De-a lungul ultimilor 10 ani, USAID a sprijinit strategic sectorul turismului din Moldova, facilitând diversificarea produselor turistice, extinderea infrastructurii de ospitalitate în zonele rurale și dezvoltarea a peste 65 de pensiuni și facilități de ospitalitate rurale. Moldova are un potențial turistic deosebit, de aceea încurajez moldovenii să călătorească mai mult și să descopere locurile frumoase din țară.

Sectorul turismului din Republica Moldova susţinut să gestioneze provocările regionale

Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova sprijină sectorul turismului din Republica Moldova să gestioneze provocările regionale, să devină rezilient și durabil.

Andrei Chistol, secretar de stat la Ministerul Culturii: Scopul principal al acestui proiect, precum și al altor proiecte pe care le susținem împreună cu partenerii de dezvoltare, este susținerea și dezvoltarea Republicii Moldova ca destinație turistică. Este esențial să oferim oportunități afacerilor din mediul rural și urban mic, pentru a deveni puncte cheie de atracție turistică și pentru a promova aceste destinații. Modelul pe care l-am observat aici, ce combină cazarea, hipismul și experiențele locale, este un exemplu de diversificare a ofertei turistice și ar trebui încurajat, replicat și promovat în continuare.  

Complexul agroturistic Kazak Club dispune de două restaurante, un hotel cu 21 de camere, o sală de conferințe, un conac și un hipodrom cu opt cai de rasă. Complexul are o capacitate totală de a găzdui peste 200 de persoane.

În ultimii zece ani, USAID a sprijinit în mod strategic creșterea globală a sectorului turistic din Republica Moldova, inclusiv dezvoltarea de produse turistice diversificate și extinderea infrastructurii de ospitalitate turistică în zonele rurale. Mai mult de 65 de pensiuni rurale și unități de ospitalitate au fost dezvoltate datorită asistenței tehnice și granturilor USAID Moldova.

Cor.: Lilia Grubîi

Foto: Mihai Vengher

img24005159

img24005159

img24005159

img24005159

img24005159

img24005159

img24005159

img24005159

img24005159

img24005159

img24005159

img24005159

img24005159

img24005159

img24005159

img24005159

img24005159

img24005159

img24005159

img24005159

img24005159

img24005159

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!