ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

EURO 2024: Spania s-a calificat în finală, după 2-1 cu Franţa

07:42 | 10.07.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Selecţionata Spaniei s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins echipa Franţei cu scorul de 2-1 (2-1), marţi seara, pe Munchen Football Arena, în penultimul act, transmite AGERPRES, preluat de MOLDPRES.

Spania s-a impus prin golurile marcate de Lamine Yamal (21) şi Dani Olmo (25), după ce ''Les Bleus'' au deschis scorul prin Randal Kolo Muani (9).

Spania va lupta pentru al patrulea său titlu european după cele din 1964, 2008, 2012, ceea ce ar însemna un record.

Franţa a deschis scorul, Kolo Mouani marcând cu capul de la bara a doua (9), la centrarea ideală a lui Mbappe. 

Spania a restabilit egalitatea printr-o execuţie de geniu a adolescentului Lamine Yamal (21), un şut de la circa 24 de metri, mingea intrând în poartă după ce a lovit bara. Yamal a devenit astfel cel mai tânăr marcator din istoria EURO, la 16 ani şi 362 de zile.

Echipa antrenată de Luis de la Fuente a preluat conducerea la scurt timp, după o fază realizată de Dani Olmo (25), care a recuperat în careul advers, a driblat scurt şi a şutat violent la colţul lung, mingea fiind deviată în propria poartă de Kounde. Olmo a devenit primul jucător spaniol care a marcat în trei meciuri consecutive la EURO.

Astfel, Spania a devenit prima echipă cu şase victorii consecutive la un turneu EURO.

Spaniolul Jesus Navas a devenit marţi seara cel mai vârstnic jucător dintr-o semifinală de EURO, la 38 de ani şi 231 de zile, depăşind recordul portarului german Jens Lehmann (38 ani, 228 zile).

Yamal este cel mai tânăr jucător care evoluează într-o semifinală de EURO, la 16 ani şi 362 de zile, doborând recordul stabilit de coechipierul său Pedri la EURO 2020, 18 ani şi 223 de zile. Yamal este şi cel mai tânăr jucător care evoluează într-o semifinală de turneu major, doborând performanţa deţinută de brazilianul Pele (17 ani şi 244 de zile), contra Franţei, la CM 1958.

În finala programată pe 14 iulie, la Berlin, Spania va înfrunta câştigătoarea dintre Olanda şi Anglia, semifinală care va avea loc astăzi (22:00), la Dortmund.

img24005213

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!