ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Ucraina, schimb de experiență privind integrarea europeană. Cristina Ghersimov: „Am analizat pașii următori pe care îi vom întreprinde

20:10 | 15.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 15 iul. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere la Kiev cu omologul său ucrainean Olga Stefanișina. Cei doi oficiali au analizat parcursul european și au discutat pașii următori pe care îi vor întreprinde pe cale aderării la UE, informează MOLDPRES.

Potrivit Cristinei Gherasimov, întrevederea de astăzi de la Kiev a fost convenită de ambele părți pe 25 iunie la Luxemburg, când Uniunea Europeană a lansat oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. „Am organizat această vizită, la invitația colegilor ucraineni, pentru a planifica pregătirea pentru negocieri. Este o bună oportunitate pentru ca echipele noastre să facă schimb de opinii si experiență cu privire la cele mai importante aspecte și provocări ce țin de integrarea în UE”, a menționat Gherasimov.

Vicepremierul moldovean a reiterat că Republica Moldova condamnă cu fermitate războiul brutal al Federației Ruse asupra Ucrainei și susține independența, suveranitatea și integritatea sa teritorială în cadrul frontierelor sale recunoscute internațional.

Toto astăzi, Cristina Gherasimov a avut și o întrevedere cu Igor Zhovkva, șef adjunct al Cabinetului președintelui Volodymyr Zelenski. În cadrul discuției s-a pus accentul pe importanța unității europene pentru pacea și prosperitatea regiunii.

Astăzi în Ucraina este marcată Ziua Statalității. Vicepremierul Cristina Gherasimov a adus un omagiu eroilor ucraineni și a menționat că rezistența Ucrainei înseamnă securitate și pace pentru Republica Moldova.

img24005394

img24005394

img24005394

img24005394

img24005394

img24005394

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!