ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Întreruperea serviciilor Microsoft: Situația de pe Aeroportul Internațional Chișinău

12:36 | 19.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Până la momentul actual, sistemele informatice ale Aeroportului Internațional Chișinău activează fără perturbări. Precizarea a fost făcută de administrația aerogării în contextul îngrijorărilor referitor la întreruperile serviciilor Microsoft în întreaga lume, transmite MOLDPRES.

„Totuși, unele companii aeriene au fost afectate pe segmentul sistemelor de rezervări, ceea ce face mai dificilă procedura de înregistrare la zbor, și care poate genera rețineri pe motiv că procedura check-in-ului urmează a fi efectuată manual”, a anunțat administrația aerogării într-un comunicat de presă. 

În aceste condiții, responsabilii îndeamnă pasagerii să consulte tabloul online al aeroportului pentru a verifica statutul zborului pe care îl au planificat. Totodată, călătorii sunt atenționați să se prezinte la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de zbor pentru a evita întârzierile.

O pană informatică semnalată în această dimineață la sistemul Microsoft la nivel global provoacă probleme la numeroase companii, între care unele din sectoarele aerian, financiar, al mijloacelor de comunicare în masă, precum şi în alte industrii.

img24005516

img24005516

img24005516

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!