ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGPF: Peste 50 de persoane au încălcat regulile de protecție a resurselor piscicole și cele de pescuit

12:12 | 22.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Peste 50 de persoane au încălcat regulile de protecție a resurselor piscicole și cele de pescuit. Acestea au fost identificate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) în comun cu Inspectoratul pentru Protecția Mediului (IPM) în cadrul Operațiunii de frontieră „TRITON-2024”, informează MOLDPRES.

Acțiunea a inclus activități precum: organizarea raziilor comune cu angajații IPM; informarea populației din zona de frontieră cu privire la perioada de prohibiție a pescuitului pentru anul curent; interzicerea folosirii mijloacelor de transport acvatic de către persoanele particulare în obiectivele acvatice piscicole naturale în perioada de prohibiție şi în locurile interzise pentru pescuit; documentarea cazurilor de încălcare a măsurile restrictive și de protecție stabilite.

În perioada desfășurării operațiunii au fost depistate: 39 plase de pescuit din monofilament, trei bărci gonflabile și alte unelte de pescuit; 77 pești de diferite specii, capturați; 51 de persoane care au încălcat regulile de protecție a resurselor piscicole și a regulilor de pescuit; 49 de persoane care au încălcat regulile de regim al zonei de frontieră.

„Analiza situației a relevat o reducere semnificativă a numărului de încălcări în perioada de prohibiție a pescuitului, comparativ cu anii precedenți, datorită măsurilor de informare și educație publică, dar și sancționării riguroase a cazurilor de braconaj piscicol”, a precizat IGPF.

Operațiunea s-a desfășurat în perioada lunilor aprilie – iunie curent și a avut scopul de a preveni încălcarea regulilor de protecție a resurselor piscicole și a regulilor de pescuit.

img24005556

img24005556

img24005556

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!