ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Energocom va continua să livreze gaze naturale către Moldovagaz și în luna august

18:55 | 22.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. SA Energocom va continua să livreze gaze naturale către Moldovagaz și în luna august. Prețul se va stabili în ultima zi a lunii iulie, transmite MOLDPRES. 

Conform condițiilor contractuale, luna viitoare ar urma să fie vândute către SA Moldovagaz circa 175.5 mii MWh (sau 16,5 milioane metri cubi) de gaze naturale, în baza unei formule ce include indicele TTF Front Month.

Tranzacția a avut loc vineri, 19 iulie, pe platforma electronică administrată de BRM East Energy SRL, câștigată pentru a patra lună consecutiv de SA Energocom.

„Întrucât formula de preț include indicele bursier TTF Front Month, prețul exact pentru luna august se va stabili în ultima zi a lunii iulie”, a comunicat Energocom.

Începând cu luna mai curent, licitațiile pentru procurarea gazelor naturale sunt desfășurate pe platforma „BRM East Energy”. 

Pentru luna iulie, prețul de achiziție a gazelor naturale de la Energocom a fost de 366,64 euro per mia de metri cubi, pentru iunie - 349,79 euro, iar pentru mai - 331,22 euro.

img24005571

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!