ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nisporeni // Inspectorii de mediu au eliberat două căprioare ţinute ilegal în captivitate

11:58 | 23.07.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Inspecția pentru Protecția Mediului (IPM) a anunţat astăzi despre o operaţiune de eliberare din captivitate ilegală a două căprioare. Animalele au fost investigate şi lăsate în spaţiul lor natural, transmite MOLDPRES.

Potrivit IPM, angajaţii subdiviziunii teritoriale Nisporeni au primit un apel telefonic, precum că un locuitor al satului Odobești, ține în captivitate două căprioare. Inspectorii au mers la fața locului, unde informaţia s-a confirmat. Căprioarele au fost ridicate și transmise Ocolului Silvic Grozești. După un control veterinar căprioarele au fost eliberate în habitatul lor natural.

„Persoana vinovată de săvârșirea contravenției a fost citată la sediul IPM Nisporeni pentru a fi sancționată conform prevederilor legislației de mediu”, indică sursa citată.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului își exprimă recunoștința față de cetățeanul care a alertat inspectorii de mediu și îndeamnă toți locuitorii să urmeze acest exemplu, contribuind activ la protejarea și conservarea faunei.

 

img24005583

img24005583

img24005583

img24005583

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!