ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat s-a înecat în râul Nistru

15:27 | 23.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Salvatorii au extras corpul neînsuflețit al unui bărbat din râul Nistru. Cazul a avut loc ieri în orașul Vadul lui Vodă, municipiul Chișinău, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), la fața locului au intervenit două echipe de salvatori și pompieri. Aceștia au efectuat lucrări de căutare, însă persoana nu a fost de găsit. Scafandrierii IGSU au continuat lucrările subacvatice, iar în amiaza zilei de astăzi a fost depistat și extras la mal corpul neînsuflețit al unui bărbat în vârstă de aproximativ 50 ani.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

În acest context, IGSU atenționează cetățenii despre necesitatea respectării regulilor de siguranță în timpul scăldatului. Oamenii sunt îndemnați să meargă la scăldat doar în locuri sigure, amenajate cu stații de salvare. Scăldatul seara târziu, îndeosebi pe timp de noaptea sau în condiții meteorologice nefavorabile se interzice.

De asemenea, cetățenii sunt îndemnați să evite scăldatul sub efectul alcoolului, întrucât tensiunea arterială a persoanei ce intră în apă, se poate schimba brusc provocând pierderea cunoștinței și poate duce la cazuri fatale de înec.

La fel, maturii sunt îndemnați să-și monitorizeze permanent copiii și să nu le permită aflarea de unii singuri pe malurile bazinelor acvatice, precum și intrarea în apă fără supraveghere, mai ales în perioada vacanței de vară și a caniculei.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului curent, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 46 de persoane, inclusiv șapte minori.

img24005589

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!