ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va trimite ambasadori noi în șase state

16:28 | 23.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Republica Moldova va trimite ambasadori noi în șase state. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a aprobat în ședința de astăzi avizele consultative pozitive pentru candidaturile agreate, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, Eugen Caras urmează să fie desemnat în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Estonia, Gabriela Moraru - în Republica Cehă, Anatolie Vangheli - în Emiratele Unite Arabe, Oleg Nica - în Italia, Mihaela Mocanu - în Letonia și Victoria Roșa - în Austria.

Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, a menționat că la baza stabilirii noii garnituri de ambasadori au stat criteriile de profesionalism.

„Sunt majoritatea diplomați de carieră, cu o experiență de 18-29 de ani în serviciul diplomatic. Competențele, pregătirea și experiența lor sunt foarte prețioase pentru o reprezentare optimă a intereselor Republicii Moldova în străinătate”, a spus Mihai Popșoi.

Cei șase ambasadori agreați își vor putea începe activitatea doar după trecerea tuturor procedurilor legale, inclusiv numirea în funcție prin hotărâre de Guvern și decret prezidențial.

Conform Legii cu privire la serviciul diplomatic, propunerile referitoare la numirea în funcţia de ambasador sunt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

img24005592

img24005592

img24005592

img24005592

img24005592

img24005592

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!