ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Contribuabili din domenii cu risc sporit de neconformare au fost monitorizați de Fisc

09:08 | 24.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 24 iul. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a desfășurat acțiuni de monitorizare la contribuabili din segmente ale economiei naționale cu risc sporit de neconformare fiscală. Ca rezultat, obligațiile fiscale calculate la bugetul public de către agenții economici vizați a crescut cu 26% sau cu 120,6 milioane lei, transmite MOLDPRES.

Totodată, ponderea impozitelor și taxelor calculate la un leu vânzări a înregistrat o creștere de 29% sau cu 0,0270 lei față de perioada similară a anului precedent.

De asemenea, salariul mediu înregistrat de către contribuabilii monitorizați s-a majorat cu 36% comparativ cu salariu mediu înregistrat la începutul perioadei de conformare.

Acțiunile au vizat contribuabili care activează în domenii precum comerțul cu ridicata și amănuntul, HoReCa, industria prelucrătoare, întreținerea și repararea autovehiculelor, școli de conducere (pilotaj), servicii de îngrijire și sănătate. Monitorizările au fost efectuate în perioada 2023-2024.

img24005602

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!