ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu participă la deschiderea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris: „Mă alătur liderilor din întreaga lume pentru a celebra sportul, spiritul olimpic și pacea”

20:20 | 26.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Președinta Maia Sandu se află în capitala Franței, orașul Paris, unde în câteva clipe încep Jocurile Olimpice de vară. Republica Moldova este reprezentată la această competiție de 26 de sportivi, informează MOLDPRES.

Șefa statului, alături de alți peste 100 de lideri mondiali, participă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Paris. „Astăzi mă alătur liderilor din întreaga lume pentru a celebra sportul, spiritul olimpic și pacea. Îi mulțumim Președintelui Macron și Franței pentru găzduirea Jocurilor Olimpice, la care participă mii de sportivi, care adună milioane de oameni și unesc națiunile în jurul unei adevărate sărbători a sportului”, a menționat șefa statului.

Republica Moldova este reprezentată de 26 de sportivi, care au în palmares nouă titluri de campioni mondiali și 11 de campioni europeni. Aceștia vor participa la 10 probe sportive incluse în Programul Jocurilor Olimpice.

În cadrul vizitei, șefa statului se va întâlni cu diaspora de la Nisa, cea mai mare comunitate de moldoveni din Franța, după cea de la Paris. 

Este pentru prima dată în ultimii 100 de ani când orașul Paris găzduiește Jocurile Olimpice de vară. La competiția mondială sunt așteptați să participe aproximativ 10.500 de sportivi.

„Jocuri larg deschise” (Games wide open) este motto-ul Jocurilor Olimpice de la Paris.

img24005712

img24005712

img24005712

img24005712

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!