ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Forumul Economic Regional „Moldova 2030” // ADR Nord consolidează parteneriatele cu România și promovează noi inițiative de dezvoltare economică

11:46 | 09.07.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 iul. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord va participa la elaborarea unui calendar de acțiuni care va include o serie de inițiative menite să promoveze dezvoltarea economică regională și să consolideze parteneriatele stabilite. Decizia a fost luată după ce o delegaţiei a Agenției a participat la Forumul Economic Regional „Moldova 2030”, desfăşurat la începutul lunii iulie, la Vatra Dornei, România, transmite MOLDPRES.

În cadrul Forumului, directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a evidențiat contribuția instituției în dezvoltarea relațiilor de colaborare moldo-române în domeniul dezvoltării regionale. În discursul său, șefa ADR Nord s-a referit la proiectele investiționale implementate în Regiunea Nord a Republicii Moldova, precum și la necesitatea atragerii de noi investiții.

Potrivit ADR Nord, organizatorii evenimentului susțin că, în urma concluziilor formulate în cadrul lucrărilor Forumului, va fi elaborat un calendar de acțiuni care va include o serie de inițiative menite să promoveze dezvoltarea economică regională și să consolideze parteneriatele stabilite.

Forumul Economic Regional „Moldova 2030” a fost organizat în vederea asigurării condițiilor necesare de planificare și de cooperare în contextul obiectivului strategic „Moldova 2030”. Evenimentul a reunit experți, lideri, factori de decizie și investitori pentru a discuta despre pentru a discuta și a dezvolta strategii durabile pentru creșterea economică și dezvoltarea regională în vederea atingerii obiectivelor strategice stabilite pentru Moldova 2030.

În calitate de generator de dezvoltare socio-economică nordul ţării, ADR Nord elaborează și promovează strategii și programe sectoriale, atrage resurse și implementează proiecte investiționale, oferă suport și consultanță pentru stimularea creșterii economice durabile, parteneriatelor și spiritului antreprenorial. „Activitățile noastre sunt orientate spre îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare regională în domenii de intervenție precum aprovizionarea cu apă și canalizare, valorificarea infrastructurilor de afaceri, sporirea atractivității turistice, dezvoltarea urbană și eficiența energetică a clădirilor publice. Realizarea acestor activități presupune un înalt grad de cooperare cu partenerii regionali, naționali și internaționali”, au rezumat pentru MOLDPRES surse din cadrul ADR Nord.

 

 

img24005192

img24005192

img24005192

img24005192

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!