ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a avut o întrevedere cu Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Varhelyi

14:29 | 10.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Varhelyi, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

În cadrul discuțiilor, speakerul a menționat că Parlamentul va continua să muncească împreună cu Guvernul, societatea civilă pentru a avansa în implementarea agendei de reforme a țării noastre și pentru a alinia treptat legislația cu acquis-ul comunitar. „Suntem conștienți că fiecare capitol de negociere închis va însemna rezultate vizibile pentru cetățeni, pentru dreptate și supremația legii. De aceea reformele inițiate în domeniul justiției și cel al combaterii corupției sunt prioritare, precum și securitatea internă”, a subliniat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului s-a referit și la faptul că, în această toamnă, vor avea loc două exerciții electorale importante pentru viitorul Republicii Moldova. „Ne vom asigura împreună cu partenerii noștri ca ele să decurgă conform legii, fără amestecul Federației Ruse și al grupărilor criminale”, a mai spus șeful legislativului.

Vizita la Chișinău a Comisarului european pentru vecinătate și extindere, Olivér Varhelyi, are loc în contextul primei runde de screening bilateral din cadrul negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană – evaluarea legislației naționale pe capitolul 5 „Achiziții publice”, care se referă la utilizarea eficientă a banilor publici.

img24005253

img24005253

img24005253

img24005253

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!