ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean a participat la evenimentul ce a marcat 30 de ani de la fondarea Agenției Geodezie, Cartografie și Cadastru

13:05 | 26.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a participat astăzi la evenimentul ce a marcat 30 de ani de la fondarea Agenției Geodezie, Cartografie și Cadastru, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare a Guvernului. 

Premierul a felicitat angajații instituției și le-a mulțumit pentru dedicație în activitatea profesională. „Mediul, agricultura, industria, infrastructura, comerțul, transportul - practic toate ramurile economiei naționale se bazează pe lucrul pe care-l faceți dumneavoastră”, a subliniat premierul Dorin Recean.

Șeful Guvernului a remarcat orientarea spre digitalizare și folosirea noilor tehnologii în activitatea de cartografiere, geodezie și cadastru. „Acest lucru ne permite să facilităm multe procese interne și să oferim servicii mai calitative agenților economici, instituțiilor, fiind un lucru important și pentru colaborarea internațională. Cel mai important este ca procesele să fie simple, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul de afaceri”, a spus prim-ministrul Dorin Recean. 

În ultimii ani, Agenția a trecut de la instrumente și metode tradiționale la sisteme informaționale geografice de stat, drone și aerofotografiere. Acestea permit o gestionare mai eficientă a datelor spațiale și crearea unei baze de date utile pentru luarea deciziilor în domenii, precum urbanism, mediu, infrastructură și gestionarea riscurilor.

În context, prim-ministrul Dorin Recean a menționat și accelerarea vizibilă a procesului de delimitare a terenurilor proprietate publică, fapt apreciat de autoritățile locale, în cadrul vizitelor în teritoriu pe care le desfășoară cu regularitate șeful Executivului. 

La evenimentul aniversar al instituției au participat peste 200 de angajați ai Agenției Geodezie, Cartografie și Cadastru din toată țara.

img24005694

img24005694

img24005694

img24005694

img24005694

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!